sâmbătă, 2 aprilie 2011

Hermafroditismul secvential

Anumite specii de pesti, melci si crustacee isi schimba sexul in functie de numarul de indivizi si mai ales de echilibrul dintre masculi si femele. Se numeste hermafrodism secvential si este un soi de regulator natural al populatiei anumitor specii. Daca intr-o comunitate de pesti "Clovn" de exemplu, avem mai multe femele decat masculi, unele exemplare isi vor schimba sexul pentru a creste sansa de a se putea reproduce. Bineinteles ca acest proces are la baza schimbari chimice si hormonale pe care evolutia le-a lasat sa existe tocmai pentru a perpetua o specie in timpuri mai dificile. In unele zone de pe glob cum ar fi Turcia, pestii care traiesc in apropierea centralelor de deversare a apelor menajere isi schimba sexul, din cauza poluarii cu substante nocive provenite din pilule contraceptive si produse cosmetice, potrivit cercetatorilor, poluarea apelor cauzeaza schimbari fizice semnificative asupra pestilor masculi, care ajung sa treaca printr-un proces de feminizare, din cauza hormonilor absorbiti din apele menajere.
Dar sa lasam un pic pestii si melcii la o parte si sa facem un scurt istoric asupra pilulei contraceptive.

Prima pilula contraceptiva a primit aprobarile FDA (Directia Publica pentru Alimentatie si Medicamente a Statelor Unite) in 1960. Ea continea doar estrogen artificial si efectul ei consta practic in a pacali corpul femeii si a-l face sa "creada" ca este deja insarcinata.
In mod natural, ovarele femeii produc cantitati mari de estrogen in timpul sarcinii, impiedicand eliberarea ovulului de catre ovare. Insa, concentratia mare de estrogen din pilulele contraceptive produse multe femei suferind: atacuri vasculare, infarct, atacuri cerebrale.
Producatorii de contraceptive au micsorat dozele de estrogen de la initial 150 micrograme per pilula, la 30 sau chiar 20 mcg, dozaj mentinut si in prezent. Micsorarea dozajului a redus efectele secundare ca urmare, producatorii de contraceptive au adaugat progesteron sintetic estrogenului din pilula.

Din anul 1960 pana in prezent avem de-a face cu o crestere enorma a consumului de pilule contraceptive ale caror efecte inca nu se cunosc in totalitate.
Daca la pesti exista un hermafrodism secvential, pe bune, la oameni am observat un hermafrodism secvential in gandire. Vedem tot mai des barbati mai efeminati sau femei ce au un caracter de-a dreptul barbatesc. Lucru observat si in moda de altfel, ce starneste intrebarea, de unde pana unde?
Nu sunt un om cu gadirea ingusta dar trebuie sa fie o explicatie logica pentru reversul valorilor sociale din ultimii ani. Daca comunitatile gay erau vazute cu suspiciune si dezgust acum cativa ani, la ora actuala au atras asupra lor atentia publicului cu aberatiile pe care si le propun. Bineinteles ca ma refer la adoptia de copii in familii formate dintr-un cuplu de acelasi sex. Se fac presiuni sociale pe acest fond, ei pe de-o parte cerandu-si un drept nenatural. Pur si simplu nu vor sa priceapa ca nu pot concepe pe cale naturala si de asta se ajung la aberatii sociale. Inca nu exista studii psihologice facute pe familii de acest gen, in care copii se pot dezvolta normal. Si spun normal nu pentru ca am ceva cu inclinatiile lor sexuale, pe care nu le acuz si nu le condamn, doar ca din punct de vedere natural conceperea si cresterea copiilor trebuie sa aiba loc in mod firesc. Mie unul mi se pare de-a dreptul stupid ca acesti indivizi nu inteleg sau nu vor sa inteleaga mersul normal al lucrurilor. Daca intr-o familie formata din doua mame de exemplu, este adoptat un copil, sau una din ele este insamantata artificial, copilul nu va avea exemplele clare de arhietip masculin sau feminin, ci clar un amalgam, sa nu mai aduc in discutie complexul oedipian in cazul in care copilul este de sex masculin.
Daca lucrurile merg in acest fel, poate avem de-a face cu urmatorul pas in evolutie sau involutie, poate ne indreptam spre hermafrodism si poate sexele vor disparea in totalitate ceea ce va schimba cu totul fata societatii asa cum o stim. Nu tu energie depusa pe cautare de parteneri, nu tu ritualuri de imperechere, nu tu nimic de genul asta. Ci poate la o anumita varsta te trezesti gravid(a) si nasti. Si cam atat despre asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu