marți, 23 noiembrie 2010

Furtuna la orizont

Declar razboi lasitatii, prostiei si autosuficientei, a lucrurilor luate de-a gata, fara sa fie digerate, fara sa fie filtrate prin ratiune si bun simt. Declar razboi micimii sufletesti a oamenilor ce isi duc existenta intr-o ignoranta atroce, celor ce nu vor sa primeasca idei noi, ce nu vor sa-si deschida mintea si sufletul spre progres. Celor cu frica de responsabilitatea de a fi liber si a celor ce inchina capul fara a se intreba de ce sa inchine capul. Celor ce iau autoritatea ca adevar si nu adevarul ca autoritate. Declar razboi necrofagilor ce se hranesc cu lasitatea si ignoranta oamenilor. Democratiei prost intelese care a lasat drumul deschis oricarui troglodit sa isi exprime punctul de vedere astfel calitatea fiind invinsa de cantitate. Declar razboi non-valorilor sustinute de suratele ei dragi (ignoranta, superficialitatea, prostul gust si cel mai rau dintre toate, "decat deloc, mai bine ceva"). Declar razboi mercantilismului bazat pe lucruri supraestimate ce mi-ati umplut mass-media si strazile cu tot felul de kitsch-uri spunandu-mi ca ele sunt idealul feminin si ca asta imi doresc de fapt. Celor ce intorc si celalalt obraz fara sa intrebe de ce. Celor ce se lamenteaza si spun ca locul unde s-au nascut e de cacat si alte locuri is mai bune (acestora le amintesc ca omul sfinteste locul nu invers).
Declar razboi acelor "scuze pentru viata" ce imi inspira oxigenul in timp ce se gandesc cum sa isi satisfaca nevoile de baza, marindu-si masa corporala intr-o sfidare continua a naturii. Acelor femei ratate care isi gasesc in final ca scop in viata procreerea ca raspuns a cautarilor lor, distrugand la randul lor alte vieti. Declar razboi lui Uroborus, acelui sarpe ce-si suge proria pula, ce ma duce cu gandul la marea majoritate a umanitatii. Declar razboi acelor oameni agresivi ce isi impun punctul de vedere prin forta si nu prin argumente. Falsei modestii, fatarniciei de dragul diplomatiei si lasitatii oamenilor conservatori ce sfideaza astfel prin atitudinea lor, cu alte cuvinte iti spun in fata ca ei detin adevarul. Acelor oameni pacaliti de sistem ce se cred liberi nevazand lantul aurit si insiduos al creditelor bancare, ipotecare etc.(sclavi ai sec 21). Acelor oameni pudici, ce au o problema cu corpul uman astfel persecutand naturalul si frumosul. CNA-ului, ce nu are nici o problema cu necrologul de la ora 17:00, cu violenta ce ne este picurata in ochi in fiecare zi dar are o problema cu organele genitale sau limbajul gaunos, difuzate pe micile ecrane la ore cand acele "mame model" isi lasa copilul in fata televizorului sa-si faca educatie singur, ca mami e prea ocupata sa stea la barfe cu vecina. Declar razboi oamenilor ce nu isi pun intrebari suplimentare apropo de existenta lor si iau lucrurile de-a gata. Acelor femei ce dau impresia ca sunt mai aproape de Luna dar ele stau cu picioarele infipte in pamant (asculta melodia "Fetele-n luna-Travka"!).
Micimii umane ce imi intuneca orizonturile, celor ce cred ca stiu, celor ce nu viseaza si persecuta pe cei ce inca pot, cei lasi, cei ignoranti si mai ales cei ce flutura in sus cuvantul "iubire", astfel incat a ajuns o caricatura, le zic ferm, ca de azi le declar razboi.

P.S. John draga, tin sa te completez, all you need is love... si bun simt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu