joi, 10 februarie 2011

Hipsteri

Denumire completa: (Hipsterus Falsus Vulgaris) sau "Confuzul"

Prinsi in epoca vitezei, acesti omuleti au reusit sa atraga atentia societatii prin omleta de idei si stiluri de care dispun. Multa vreme a fost confundat cu Metrosexualul sau Pitiponcul. Il recunoastem dupa fularul de tip arabesc sau "Shemagh" pe care il poarta cu mare fast in jurul gatului, netinand cont de conditiile meteo. Desi ii plac la nebunie jocurile de lumina, musai trebuie sa poarte o pereche de ochelari vintage sau retro fie ea cu lentila colorata sau nu. Adesea isi acopera capul cu o palaria de tip "Smiley", sau lasa sa se vada freza slutita in mod special, spre a arata celorlalte surate nonconformismul lui. Este foarte mandru de lucrurile pe care le face, de asta fumeaza numai ce isi ruleaza cu propria mana, desi il putem vedea tragand si din pipa si de ce nu, la ocazii speciale Parliament Lights. Ii plac blugii stramti, iar atunci cand vine vorba de blugi, nu face diferenta intre sexe, de aceea il vedem de multe ori imbracat cu blugi de dama. Pe mana poarta un ceas mecanic ce nu mai functioneaza de multa vreme, dar se pare ca limbile inghetate pe cadran ii confera acestui copil teribil o placere deosebita. Fie ca poarta o haina de trening sau o camasa stramta, pe deasupra isi trage cate un sacou sau o vesta imprumutata. Iar cand vine vorba de incaltaminte, de la ghete rosii pana la bascheti Converse, acestia fiind de preferat, nimic reusind sa opreasca acesta mica aberatie cromatica.

Ii place sa care dupa el un rucsac sau o geanta de tip postas unde se pot gasi viniluri stand alaturi de laptop, Cola de vanilie sau Doctor Pepper si nelipsitul aparat de fotografiat, Hipsterul fiind un mare fan al fotografiei si organizand de multe ori tot soiul de evenimente pseudoculturale.
Il poti gasi stand pe banca in parcuri, plimbandu-se cu bicicleta de oras, colindand magazinele hand made si second hand.

Se hraneste in principiu cu hrana bio si are o adevarata obsesie pentru lucrurile crescute in mod natural. Atentie ii place la nebunei tofu si laptele de soia.

Musculatura fesiera este bine definita datorita orelor suplimentare petrecute in pozitie erecta si nu musai de la mersul la sala, pe care acesta nu il va recunoaste vreodata.
De altfel este stiut ca un Hipster nu va recunoaste vreodata ca e Hipster, dar il putem ghici si dintr-o mie daca ii cunoastem secretul. Desi combina stilurile vestimentare cu o foarte mare nonsalanta, tehnologia de ultima ora cu cea de acum doua decenii, nu suporta lucrurile "mainstream", acesta avand o adevarata aversiune fata de lucrurile cunoscute, fie ele din domeniul artei cinematografice, a muzicii sau a artelor vizuale.
Mare atentie, nu intelege prea multe dar pacaleste destul de usor. Un Hipster adevarat nu o sa-ti citeasca o carte scrisa de un autor cunoscut, ci mai degraba isi va pierde timpul rasfoind ceva obscur, vreun catalog despre design interior, peisaje urbane sau reclame vechi, atata vreme cat nu e cunoscut de marea masa de oameni el este fericit. Social vorbind acesti oameni falsi care au luat de buna ideea de a avea un pic din fiecare dauneaza sanatatii psihice a celor din jur. Pana si identitatea sexuala a lor nu este clar definita, lasand loc de orice fel de interpretare, astfel daunand grav imaginii comunitatilor gay. Aceasta noua pleava sociala, imprumutata din vest, face ravagii printre tineri si adulti deopotriva, nefiind gasit pana la ora actuala un leac pentru acest cancer social-cultural.
Daca ii vezi ca se aduna in grupuri, clar pun la cale vreun spectacol de teatru, sau expozitie fotografica, promovand la nesfarsit mediocritatea de care dau dovada. Mare atentie, este mai daunator decat Manelistul, deoarece acesta da dovada de un IQ mai ridicat si prin natura sa mixta si "multi" reuseste sa se infiltreze cu usurinta prin toate mediile sociale.
Dar despre aceasta vom vorbi in episodul urmator.

Un comentariu:

  1. Descrierea facuta este perfecta, insa fara tonul critic si negativist. Curentul hipster este un curent inteligent, superb, si faptul ca nu este ordinar ii deranjeaza pe oameni. Cei hipsteri vor sa iasa din tipare, de aceea sunt remarcabili. In viziunea oamenilor ce nu vor sa se schimbe, da, dauneaza, dar adevarul este ca ei imbunatatesc multimea de oameni similari, facuti dupa tipare. Nu vreau sa critic in sens rau cele scrise in articol, dar nu este totul adevarat.

    RăspundețiȘtergere