marți, 1 februarie 2011

Wants and needs

Exemplu: Esti mic si te plimbi cu bicicleta. Bicicleta ta se strica si stai o perioada fara bicicleta. Observi in cartier pustiul cu ochelari roz de soare cu bicicleta noua. Inevitabil va imprieteniti doar-doar sa prinzi cate o tura cu bicicleta lui, te simti bine si numai ce incepi ca si termini, neputand sa faci ture mai mari ca sa nu iesi din raza lui vizuala si prin urmare sa nu-l panichezi. Mai trece o vreme fara bicicleta si stanjeneala de a cere se evapora in zilele insorite de vara. Si zilele trec si lucrurile intra intr-un soi de normalitate. Pana intr-o buna zi cand esti refuzat din senin. La inceput te manii, pe urma te enervezi, pe urma te agiti, obosesti, te intristezi si pleci acasa. Urmaresti de la geam pe pustii din cartier cum se joaca si is fericiti etc. Te gandesti ca mersul cu bicicleta nu e asa de amuzant pe cat credeai. Incepi sa te ocupi de alte activitati, sa iti gasesti alte lucruri de facut, pe urma realizezi ca mersul cu bicicleta e de fapt amuzant, te agiti, pe urma obosesti si te intinzi. Neputand sa faci nimic ca sa schimbi situatia incepi sa te gandesti ca odata ai sa te faci mare si ai sa apari cu cea mai tare bicicleta ever, ca sa vada si altii cum e. Sa incercam sa dam un fast forward aici...si suntem prin liceu. Deja de mult ai descoperit sexul opus si lucrurile incep sa prinda o completa alta forma dar in fond raman la fel. Aici e cool sa fumezi pe ascuns, sa pui sticla de vodka la gura si sa nu o lasi pana nu se termina, and so on and so forth.....fast forward din nou...si esti pe undeva prin facultate si te uiti cu jind la motociclisti cum se plimba dintr-o parte in alta facand galagie tu fiind pe bicicleta de mult visata...
Inca un pic de fast forward si.....noul job ce promite in cateva luni motorul de mult visat...si dupa vreo 3 luni primesti un telefon de la prietena ta care-i gravida.
Bineinteles ca incepi sa te gandesti ca poate motorul ala ar putea sa astepte si poate ar fi bine sa iti cumperi o masina, inevitabil te casatoresti, ala mic creste ii cumperi bicicleta care i se strica si nu ai de gand sa o repari ca sa vada ce inseamna un lucru. Trece timpul, imbatranesti si intr-o zi te uiti in oglinda in timp ce nepotii se fugaresc prin casa si te intrebi, de ce? Wtf? Unde ai gresit? De ce toate lucrurile astea din jurul tau? Cand de fapt tot ce ti-ai dorit era o pereche de ochelari pe fata in timp ce calaresti un motor ca sa le arati gagicilor de liceu ca esti cool!

3 comentarii: